top of page

Tuotteemme 

Kaaleja ja pala maaseutua joka makuun

Meille vihanneksissamme kaikista tärkeintä on laatu ja maku. Kolmen sukupolven aikana on kertynyt tietoa kaalinkasvatuksesta melkoinen määrä; Minkälaisen pellon mikäkin lajike vaatii,  miten sään armoilla toimitaan ja  ennen kaikkea kyky tehdä sitkeästi töitä, jotta oman maan tuotteita voi ylpeydellä tarjota teille. Kasvinsuoja-aineita käytämme mahdollisimman vähän ja turvallisesti.

Tilan suoramyyntipiste Kaalikioski toimii kesäkauden ajan. Kaalien lisäksi vanhaan AIV-rehutorniin rakennetun kioskin pihapiirissä voi istahtaa kahville ja virvokkeille kanojen kuopsuttaessa.  Meille voi varata myös ryhmävierailuja, jolloin kerromme mielellämme kaalinviljelystä. Ryhmävaraukset p. 0442900023/ Anna

Elvira&valkokaali.jpg

Valko- eli keräkaali

Klassinen keräkaali sisältää runsaasti c-vitamiinia. Kevyt, mutta täyttävä keräkaali- sopii niin tuoreena raasteena kuin keitoissa, laatikoissa ja kääryleissä. Vaihian tila tekee käsin pieniä eriä myös hapankaalia tila- ja rekomyyntiin.

Kukkakaali

Kukkakaali ei esittelyjä kaipaa- hieno ja maukas kaali, joka sopii salaatteihin, höyrytettynä, uunivihanneksiin, naposteluhetkiin dipin kanssa tai vaikkapa keittoon.

Tilalla viljellään pieniä eriä myös eksoottisempia muunnelmia, kuten romanescoa, violettia, oranssia ja keltaista kukkakaalia. 

yksikukkakaali.jpg
Bianca ja parsakaalit.jpg

Parsakaali

Parsakaali on monen suosikkiherkku, eikä ihme. Helpoimmillaan lisuke nopeasti keitettynä tai höyrytettynä, mutta sopii niin keittoihin, suolaisiin piirakoihin, gratiineihin, pastaan ja salaatteihin.

Lehtikaali

Lehtikaalit sisältävät runsaasti vitamiineja: K-vitamiinia, A-vitamiinia, B2-vitamiinia. Lehtikaaleissa on myös paljon antioksidantteja. (lähde: fineli.fi/lehtikaali)

 Lehtikaali sopii silputtuna hyvin salaatteihin, keittoihin, piirakoihin, smoothieen, pastaan ja siitä voi valmistaa myös vaikkapa pestoa ja sipsejä.

Vaihian tilalla kuivataan pieniä eriä lehtikaalia, joita saatavilla tilan kioskista ja rekoista. 

lehtikaali.jpg
kyssäkaali.jpg

Kyssäkaali

Kyssäkaali on veikeä kasvis, joka sopii mm. salaateissa, keitoissa, raasteena tai sellaisenaan  vaikka dippivihanneksena rouskuteltuna.

Ruusukaali

Ruusukaali on viime vuonna jälleen löytänyt tiensä ihmisten lautasille. 

ruusukaali.jpg
varsiparsa.jpg

Varsiparsakaali- ja kukkakaali

Kesän 2022 uutuskaalimme on varsiparsakaali ja varsikukkakaali. Tämä huippusuosion ja innovaatiopalkintojakin kerännyt lajike on niin helppo laittaa lautaselle kepeytensä ja maukkautensa ansiosta. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan!

Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää tai yhteistyö kanssamme kiinnostaa.

Tuotteemme: Products
bottom of page